Documentaire over Licht Verstandelijke Beperking

‘Agressief of snel gefrustreerd.’ Iemand waarbij een licht verstandelijke beperking (nog) niet herkend is, moet tegen een hoop verwachtingen opboksen poster_film_stille_dilemmasdie niet altijd waargemaakt kunnen worden. Hoe lastig dat kan zijn, en wat er voor nodig is om met een beperking een weg te vinden in de maatschappij laat de documentaire Stille Dilemma’s zien. Daarin vertellen Ali, Bono en Yusuf hoe zij én anderen tegen hun licht verstandelijke beperking aankijken.

Participatiewet
Per januari ging de Participatiewet  van start. De nieuwe wet houdt onder andere in dat de sociale werkplaatsen gaan verdwijnen. De mensen die daar werken moeten in het bedrijfsleven een plaats krijgen. ‘Je kan op je vingers uittellen dat mensen in de problemen gaan komen’, zegt één van de geïnterviewde experts in de documentaire.

Amsterdam
Naar schatting zijn er 31.000 kinderen/jongeren met LVB in Amsterdam (onderzoeksrapport GGD Amsterdam-UvA, 2008). Er is vanuit de gemeente de laatste jaren veel aandacht besteed aan het onderwerp. Zo is onder andere gewerkt aan een instrument om LVB te kunnen screenen in het primair onderwijs. De GGD Amsterdam maakte de documentaire samen met Verdieping 21.

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>