Documentaire: onzichtbare rol huishoudelijke hulp

Hoe ziet het werk van de huishoudelijke hulp er uit? Joris Rosenhart (27) maakte er de documentaire ‘Met zorg’ over. Rosenhart heeft zelf een bijbaan als hulp in het huishouden, en de bijzondere thuissituaties waarin je als hulp terecht komt, inspireerden hem. ‘Met zorg’ gaat over de onzichtbare rol die je als huishoudelijke hulp naast het ‘platte poetswerk’ vervult.

Collega’s van Joris vertellen open, maar ook kritisch. ‘In de drie uur dat ik er ben hoor ik zo veel, ik ben vertrouwenspersoon en familie tegelijk’. ‘Maar ik vraag me ook wel eens af waar haar vier kinderen zijn’. ‘Als zij ziek is smeer ik natuurlijk een boterhammetje voor haar, terwijl dat eigenlijk niet mijn werk is’.

Joris Rosenhart maakte de documentaire ‘Met zorg’ op persoonlijke titel, in eigen beheer en met medewerking van collega’s en cliënten van Amstelring.

Bezuinigingen
Aanleiding van de documentaire is het feit dat per 1 januari 2015 gemeenten verantwoordelijk zijn voor alle zorg aan thuiswonende hulpbehoevenden. Door deze wijziging en bijkomende bezuiniging zal de inzet van huishoudelijke hulpen sterk verminderen.

Website Joris Rosenhart

 

 

Comments
  1. 4 jaar ago
  2. 3 jaar ago
  3. 3 jaar ago
  4. 2 jaar ago
  5. 2 jaar ago
  6. 2 jaar ago
  7. 2 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>