Filmpje: IMC Weekendschool

3 zondagen kregen leerlingen van de IMC Weekendschool les in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Daar ervoeren ze of werken in de zorg iets voor hen is. Werden ze warm van werken in het ziekenhuis? BastaTV maakte een filmpje.

IMC Weekendschool
300 leerlingen gaan op zondag naar les op de IMC Weekendschool. Deze school is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn opgericht als school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool maken jongeren kennis met vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het 3-jarig curriculum omvat vakken als Recht, Filosofie, Geneeskunde, Journalistiek, Wiskunde, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Bastatv
Basta is al tien jaar hét schooltelevisieprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het Amsterdamse basisonderwijs. Iedere week brengt Basta vanaf een andere basisschool een nieuw onderwerp. Op het Amsterdams Zorgblog plaatsen we zo nu en dan een filmpje dat ‘de zorg’ raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>