logo kabouterhuis
MOC 't Kabouterhuis
Samen met ouders en andere opvoeders zorgt het Medisch Orthopedagogisch Centrum ‘t Kabouterhuis door onderzoek en behandeling voor een optimale ontwikkeling van jonge kinderen met ernstige gedrags- of ontwikkelingsproblematiek. Het is een gespecialiseerd behandelinstituut voor hele jonge kinderen en hun gezin.
 

DSC_0087 (2)
Kina Smit

Kina Smit (1979) werkt als zelfstandig ondernemend Orthopedagoog in Amsterdam. Ze is eigenares van NatureNurture Praktijk en Training. ‘In mijn werk voer ik met plezier en betrokkenheid gesprekken met ouders, leerkrachten en leidsters over ontwikkeling en opvoeding. Mijn passie is met aandacht en liefdevol naar gedrag van kinderen kijken, zoeken naar hun beweegredenen en hun veerkracht.
Ik hou niet van problematiseren, al weet ik inmiddels veel van (ontwikkelings- en gezins)problemen af. Ik geloof dat er altijd beweging en verandering is. Als orthopedagoog richt ik me meer op doen dan denken. Stappen zetten en kijken wat het oplevert. Dat is vaak meer dan verwacht!’

 

VCA_Logo_FC

Vrijwilligers Centrale Amsterdam
Vrijwilligers Centrale Amsterdam is een stedelijke organisatie en bestaat ruim 25 jaar. Ze ondersteunen het vrijwilligerswerk in de volle breedte in de stad. De belangrijkste activiteiten zijn  de bemiddeling van vrijwilligers, het adviseren van vrijwilligersorganisaties en de promotie van vrijwilligerswerk.  De VCA geeft ook voorlichtingen, trainingen en workshops. Daarnaast ontwikkelen ze innovatieve projecten en voeren ze projecten uit waarmee specifieke doelgroepen extra aandacht geven. 

Groepsfoto Yongsters

Yongsters
Jongeren inspireren voor vrijwilligerswerk in Amsterdam, dat is waar het nieuwe initiatief Yongsters om draait. Yongsters is een online platform waar Amsterdamse jongeren (18-27 jaar) allerlei informatie kunnen vinden over vrijwilligerswerk in hun stad. Met als één van de grootste pijlers ‘Zorg’. Van persoonlijke interviews tot informatieve artikelen en nieuwe vacatures. Yongsters is opgezet door acht jongeren met zeer diverse achtergronden en talenten. Zij willen andere jongeren op een toegankelijke manier kennis laten maken met de verschillende aspecten van vrijwilligerswerk in Amsterdam.

 
 
logoamstelring (1)
Amstelring
Amstelring heeft een gevarieerd aanbod aan wonen, zorg, welzijn en dienstverlening voor ouderen (chronisch) zieken en mensen met een lichamelijke beperking in Amsterdam, Amstelveen en Diemen.
 
Gastbloggers:
Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur Amstelring. Lees zijn blog over De Tijdmachine
Cindy Adema – verzorgende D bij Amstelring Wijkzorg. Zij schreef over de start van haar wijkteam.

 

 

zhga logo

Zonnehuisgroep Amstelland
Zonnehuisgroep Amstelland biedt alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg in de gemeenten Amstelveen, Amsterdam-Zuid, De Ronde Venen en Ouder Amstel. Lees de blog van gastblogger Marie-José de Witte over hulp rond haar dementerende moeder.

lijn5

Lijn5
Lijn5 is een gespecialiseerde jeugdzorgorganisatie voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben in moeilijke fases van hun leven. Door samen te werken en zorg op maat te bieden, geven zij deze jongeren en hun gezinnen weer het vertrouwen in eigen kunnen terug.

 

Amsta Logo

Amsta
Amsta is een zorgaanbieder in Amsterdam voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en iedere andere Amsterdammer die behoefte heeft aan een steuntje in de rug. Bij Amsta kunt u rekenen op professionele, praktische, persoonlijke en vooral liefdevolle ondersteuning.

 

portret_Anousha_website_2011_medium

Anousha Fortuin-Barlag
Anousha Fortuin-Barlag werkt bij DieetPlaneet als dietist gericht op doven en slechthorenden. Anousha is zelf slechthorend sinds haar 8e door een erfelijke aandoening. Vanzelfsprekend heeft dit veel invloed op haar leven gehad en nog steeds...In haar huidige vak combineert ze haar passie voor gezondheid, voeding en mensenwerk met haar ervaringsdeskundigheid als slechthorende. En daarmee haar gehoorprobleem van 'beperking' om te buigen naar 'kracht'. Inmiddels lukt het haar steeds beter om haar slechthorendheid te omarmen. Daardoor is ze stukken gelukkiger én tegelijkertijd een goed voorbeeld voor haar dochtertje, die ook slechthorend is. Haar blogs gaan over haar leven als slechthorende, de strubbelingen maar ook de grappige momenten waar zij mee te maken krijgt door haar gehoorbeperking.

 

Oebele Hoekstra

Oebele Hoekstra
Oebele Hoekstra is een man van 58 die op bizarre wijze de wondere wereld van een patient wordt ingezogen. In 35 jaar is Oebele slechts drie keer bij de huisarts geweest voor onbenullige zaken, en is derhalve niet erg bekend met wat een persoon allemaal doormaakt als deze plots patient wordt. Alle verbazingen, verwonderingen, klachten en complimenten komen ruimschoots aan bod al naargelang dit zich in de werkelijkheid voordoet.

 

 Cynthia Reindersma

Cynthia Reindersma
Cynthia Reindersma is directeur van Partisa; een organisatie die professionele begeleiding biedt aan hulpbehoevenden en ondersteuning aan mantelzorgers. Partisa is actief op haar website, Facebook en twitter met zorggerelateerde artikelen en blogs.

Rinske Engelander

Rinske Englander
Gelover van groots denken in benauwende, moeilijke situaties, regels en protocollen. Ogenschijnlijk kleine stapjes maken het verschil. Ontwapenend met energie en intuitie, altijd zoekend naar de kern. Werkend met gezinnen via Spirit jeugdhulp; en aan te klikken op SAM-amsterdam.nl als je hulp nodig hebt en je denkt dat ik je kan helpen. In mn vrije tijd vlinder ik graag door de wereld en sport ik keihard. Ougriebougrie (springer in t veld in het Hongaars)

 

sigra_logo_fc_payoff

SIGRA
De redactie van Amsterdamszorgblog.nl wordt verzorgd door Lotte Speelman en Lisa Hahurij van Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam (SIGRA). Bij SIGRA zijn 65 organisaties met samen meer dan 60.000 medewerkers aangesloten. Samen werken zij aan continue verbetering van samenhang, kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg en het welzijn van inwoners van Groot Amsterdam. 

 

Natascha Smoltsak

Natascha Smoltsak
Na haar opleiding Voeding en Diëtetiek is Natascha Smoltsak negen jaar geleden haar eigen praktijk begonnen: Good Food Advice in Amsterdam. Aan de hand van de bijzondere mensen die ze ontmoet in haar werk geeft ze de lezer van Amsterdams Zorgblog een ‘Kijkje in de Keuken‘ van haar werk als diëtist. 'In Amsterdam wonen mensen die hier geboren en getogen zijn, en ook hier zullen sterven. En mensen die op een later moment in hun leven naar Amsterdam zijn gekomen, zoals ik. Dan zijn er nog mensen die vanuit het buitenland in Amsterdam terecht zijn gekomen: voorgoed of tijdelijk. Uit al deze groepen komen mensen aan mijn bureau met de meest uiteenlopende voedingsvraagstukken.'

 

jongadamstel

Jong aan de Amstel
Jong aan de Amstel informeert over het werk en relevante ontwikkelingen binnen de jeugdzorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie en het speciaal onderwijs in de stadsregio Amsterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar, en is bedoeld voor medewerkers van instellingen die beroepsmatig met de jeugdzorg te maken hebben. Voor Amsterdamszorgblog.nl levert Jong aan de Amstel bijdragen die (ook) voor de lezers van het blog interessant zijn. Lees bijvoorbeeld de blog:  spil in nieuwe jeugdzorgstelsel 

 

Marianne Schenderling

Marianne Schenderling
Een brug slaan tussen e-health en de eindgebruiker. Dat is de missie van Marianne Schenderling van Zorgmag.nl. Na een loopbaan in de zorg rondom innovatie en communicatie bij onder meer Osira/Amstelring heeft zij begin dit jaar van haar passie haar werk gemaakt:  vertellen over ‘slimme’ producten in zorg en welzijn die het leven aangenamer kunnen maken. ‘Meer mensen kunnen profijt hebben van e-health producten, maar dan moeten ze wel weten wat er is en hoe het werkt.’

 

PuurZuid.logo_-r-800x0

PuurZuid
Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over wonen, zorg, welzijn én maatschappelijke dienstverlening. Omdat PuurZuid altijd dicht in de buurt is, kunnen we u snel (verder) helpen. In de stadsdelen West en Nieuw-West biedt PuurZuid jongerenschuldhulpverlening aan jongeren van 18 t/m 26 jaar. Tevens heeft PuurZuid in Nieuw-West een kleinschalige zorglocatie: De Den. Ineke Visser van PuurZuid reflecteert in haar blog op leidinggeven in de zorg en hoe ze dat vroeger heeft ervaren tijdens haar opleiding. En Geestelijk Verzorger Bart Niek van de Zedde vertelt in zijn blog treffend over dementie.

 

Clientenbelang

Clientenbelang Amsterdam
Cliëntenbelang Amsterdam is een onafhankelijke belangenbehartiger met een duidelijk doel: de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die dat hard nodig hebben. Denkt u aan chronisch zieken, kwetsbare ouderen, mantelzorgers, en iedereen met een psychische, lichamelijk of verstandelijke beperking. Wij behartigen de belangen op levensgebieden zoals zorg, welzijn, toegankelijkheid, wonen, vervoer, arbeid en inkomen. U, de cliënt staat hierbij centraal. En we gaan uit van uw kracht, niet uw beperking. 

 

Foto Marjo Brauns

Marjo Brouns
Marjo Brouns is mantelzorger, eerst van haar schoonouders en sinds 2008 ook van haar echtgenoot, die als gevolg van een ongeval in huis een partiële dwarslaesie heeft. Marjo ervaart mantelzorg als een van de meest intense levensles ooit. Daar schrijft en spreekt ze over. Ze vertelt over hoe hun leven op-zijn-kop gezet werd, over de frustraties en er-mee-leren-leven, over afspraken op het werk, over zorg delen met anderen, over hulp vragen, maar vooral ook over hoe ze goed voor zichzelf zorgt. Als een van de sprekendemantelzorgers (www.sprekendemantelzorgers.nl) gaat zij regelmatig in dialoog met zorgprofessionals, politici, beleidsmakers en studenten in de zorg- en welzijnssector. Dat doet ze omdat ze praten mét i.p.v. óver mantelzorgers belangrijk vindt.

 

Studenten Minor Zorgtechnologie
Tijdens de minor zorgtechnologie van de Hogeschool van Amsterdam (HVA) werken derde- en vierdejaars studenten fysiotherapie, oefen- en ergotherapie en studenten technische informatica of techniek samen met zorgorganisaties. Met de opdrachtgever en de gebruikers van de zorgorganisatie onderzoeken de studenten een specifieke vraag uit het werkveld en zoeken zij naar innovatieve oplossingen. Studenten van de minor Zorgtechnologie zullen vanaf nu regelmatig een artikel schrijven voor deze blog over de onderzoeken en projecten die zij doen of interessante thema's die zij tegenkomen. Wil je meer informatie over de minor of heb je een projectopdracht voor de studenten? Bezoek de website of mail naar m.c.pol@hva.nl

 

 Nicolien Reith

Nicolien Reith
Nicolien Reith is zelfstandig mantelzorgmakelaar. Na de post-HBO opleiding Mantelzorgmakelaar startte Nicolien met Mantelzorgmakelaar Amsterdam.Haar jarenlange ervaring binnen de journalistiek komt goed van pas. ‘De werkelijke vraag boven water halen en daarop inspelen. Zo creëer ik rust en ruimte, én blije klanten. Ik heb het leukste werk van de wereld.’ Nicolien werkt los van gemeente of andere partijen. Niet doorverwijzen maar oplossen. Dat is mijn aanpak. ‘Mantelzorg kan veel voldoening geven. Alleen het regelwerk groeit mensen soms boven het hoofd. En dan helpt het als iemand concrete taken van je overneemt.’

 

Wilma Koolen1

Wilma Koolen
Wilma Koolen is register counselor en psychosociaal therapeut. Zij helpt mensen met stress en/of eetproblematiek. Haar missie: breng je leven zo vitaal mogelijk door! Wilma kiest voor een totaalaanpak als het gaat om een gezonde leefstijl. Ze heeft aandacht voor stress, het bewegingspatroon, gezonde voeding en verweeft ook zingeving in haar consulten. Haar motto: je lichaam geeft niet voor niets signalen af. Kom in beweging!